حجتالاسلام طحان مسئول مدرسه علمیه صادق آل محمد (ص) تهران در گفتگوبا خبرگزاری حوزه با تأکید بر اشراف بیشتر حوزه بر حوزه فرهنگ گفت؛ متأسفانه خلأ حضور و ورود حوزه های علمیه در بحث فرهنگ دیده میشود.
وی با اشاره به دغدغههای مقام معظم رهبری در مورد فرهنگ تصریح کرد: فرهنگ مثل گوشت قربانی شده است که صاحبان بسیاری پیدا کرده از شهرداری گرفته تا نهادهای نظامی و شبه نظامی...؛ البته همه اینها قابل احترام هستند ولی باید متصدیان اصلی این حوزه، مشخص شوند.
مسئول مدرسه علمیه صادق آل محمد (ص) جایگاه رجال مذهبی در این باره را نامشخص خواند و افزود: تا این جایگاه مشخص نشود فرهنگ، اصلاح نخواهد شد و این از نشانه های «حیرت نامیدنِ» عصر غیبت امام زمان (عج) است که اشخاص و نهادها در جای خود به کار گرفته نمیشوند.
* شاخص های مدیریت جهادی
حجتالاسلام طحان خاطر نشان کرد باید آگاهی، گذشت، دلسوزی، فدارکاری، تخصص و تعهد را در مدیریت جهادی درنظر گرفت تا از این طریق، فرهنگ اصلاح شود؛ و تا نور حقیقی علم در میان مسئولان روشن نباشد و از آن بهره نگیرند راه را غلط خواهند رفت.
وی تعریف دقیق و علمی مبتنی بر آموزه های دینی را از الزامات تدوین راهکارهای دقیق فرهنگی خواند و افزود: باید از عناصر دلسوزی که خستگی ناپذیر، وفادار و دلسوزانه برای مردم کار میکنند به منظور اصلاح نابسامانی های فرهنگی خاصه در حوزه حجاب استفاده کرد.
این استاد حوزه با اشاره به وضعیت تأسف آور حجاب در تهران مخصوصاً پایتخت ادامه داد: منظور از دلسوزی این است که یک فرد تحت هر شرایطی در فکر اصلاح وضعیت بد حجابی باشد، هرچند دچار بی مهری هایی شود؛ چنان که امام حسین (ع) در روز عاشورا برای لشکریان دشمن گریه کرد و وقتی دلیل را پرسیدند فرمودند: ناراحتم از اینکه آنها از روی نادانی و جنگ با من، وارد جهنم میشوند.
*اثبات ضرورت و اهمیت عفاف و حجاب
مسئول مدرسه علمیه صادق آل محمد (ص) با اشاره به ناراحتی مردم متدین و انقلابی از وضعیت آشفته فرهنگی کشور خاطرنشان کرد؛ باید کسانی که مأمور تذکر به زنان و مردان میشوند واقعاً از روی آگاهی و دلسوزی این کار را انجام دهند.
وی اثبات ضرورت و اهمیت عفاف و حجاب و غیرت را از دیگر لوازم فرهنگ سازی دقیق و مطلوب برای اصلاح شرایط فرهنگی کشور دانست و از اینکه مسئولان در حوزه های فرهنگی در دایره امور اداری و کپی برداری از غربی های مانده اند ابراز تأسف کرد.
حجتالاسلام طحان در پایان از حوزویان خواست با جدیت بیشتری در این حوزه وارد شوند و همچنین از وزارتخانه ها و نهادهای مرتبط مانند وزارت ارشاد درخواست کرد از اساتید حوزه استفاده مطلوب را ببرد.
مرتضی خواجوند سریوی 35/313